הכנה לראיון עבודה

לאחר שבחנת משרות רבות , סוף סוף הצלחת למצוא משרה המתאימה לדעתך לרצונותיך, הכנת קורות חיים מרשימים ושלחת למעסיק או לחברה בה אתה מעוניין.

עתה נשאר לשכנעם כי אתה באמת האיש המתאים למשרה המוצעת. כמוך יעשו רבים אחרים ולכן אתה עובר להתמודדות כפולה מול מעסיקך העתידי בשכנועו שאתה המתאים ביותר למול כל המועמדים האחרים.

עתה ניתן לך את עשרת הדברות לראיון עבודה מוצלח:

א.    מודיעין – אסוף מודיעין מוקדם ככל הניתן על החברה , מי המראיין מעבר לשמו , חפש, בין חברים מי מכיר את החברה ויכול לתרום לך בקשריו האישיים. זכור , לא מספיק כישורים חשוב מאוד – קשרים.      
ב.    הופעה (לבוש) התואמת את המשרה אליה אתה מועמד. זכור תמיד שישים השניות הראשונות בכניסה לראיון הן החשובות ביותר מבחינתך , ברגעים אלה אתה נבחן במבטים בלבד מכף רגל ועד ראש , כל דבר שמושך את תשומת הלב לא יטיב עימך . התאם את לבושך אל תהיה מועמד כאיש מכירות המתלבש כעובד בייצור , אל תהיה מועמד כמאבטח המתלבש כעורך דין בשני המקרים סביר שההחלטה לגבי קבלתך לעבודה נקבעה עם כניסתך לראיון.
ג.    עמידה בלוח זמנים – חובה עליך להגיע לראיון העבודה במועד שנקבע לך . איחרת לראיון שום תירוץ לא יתקבל והתחלת את הראיון ברגל שמאל. תגיע מספר דקות לפני הראיון , שב בנוח במקום ההמתנה כבר שם בוחנים אותך כל העוברים בקרבתך ולך תדע מי הם ומה דעתם עליך על פי הופעתך והתנהגותך, כבר שם התחיל הראיון.
ד.    מסמכים - תגיע לראיון עם עותק מקורות החיים ששלחת לחברה בה אתה מתראיין שים לב שזה אותם קורות חיים (כבר היו דברים מעולם) שהוגשו, קורות חיים שונים שנבנו למשרה אחרת . תגיע עם תיעוד מזהה וכל מסמך שנתבקשת להגיע איתו , מכתבי המלצה , אישורי השכלה וכדומה. אל תשכח דבר כי הדבר מעיד על רמת אחריותך שכידוע חשובה לכל מעסיק.       
ה.    ישיבה נינוחה -  עם כניסתך לחדר הראיונות שב בנוח במקום שיועד לך , אל תגזים בשום תנועה במהלך ישיבתך העלולים להביא את המרואיין להעריך כי אתה חסר סבלנות , מתוח מדי, עצבני, לא רגוע, חשדן ועוד סטיגמות שיוצמדו לך רק מעצם ישיבתך. מאידך אל תגלה יתר בטחון עצמי העלול להכשילך בכיוון ההפוך.
ו.    ענה רק על מה שאתה נשאל – באת לראיון עבודה ולא לתוכנית מספרי סיפורים , לכן השב רק על שאלות שאתה נשאל בקצרה ולעניין, אל תהפוך כל שאלה שאתה נשאל לשאלה חוזרת .
ז.    שאלות מכשילות בראיון – לדוגמא, ספר על שלוש התכונות החיוביות והשליליות שיש לך, על התכונות החיוביות לא נעמוד כי לא יהיה לך קושי בכך. כשתגיע לתכונות השליליות הכן לך מראש דוגמאות שלא יפתיעו אותך בשאלה זו או דומה לה לדוגמא: אני מאוד לא מעריך אנשים שאינם דוברי אמת ולא מתבייש להעיר להם על כך. אני לא סובל עובדים שאינם מסורים ונאמנים למקום עבודתם. אני עובד עם עצמי שלא להתייחס לכל אמירה טיפשית ומרגיזה על ידי אחרים.
ח.    דבר אמת – אל תמסור שום מידע שקרי במהלך הראיון העלול להתגלות כדבר שקר, אם תוך כדי הראיון או על ידי בדיקה עם ממליצים. מותר לך לעגל פינות על מנת לשפר את סיכוייך לקבל את המשרה.
ט.    מו"מ על שכר  - אל תנהל בראיון מו"מ על שכר, אם תשאל בראיון מה רמת השכר המבוקשת על ידך זכור ככל שתבקש שכר נמוך כך לא יעריכו אותך, לכל משרה יש טווח שכר בשוק, בקש מעל השכר הממוצע לאותה משרה כי זה מה שאתה שווה.
י.    תוכניות לעתיד – באם תשאל בסיום הראיון אם יש לך מה להוסיף, נצל הזדמנות אחרונה זו להביע את רצונך לעבוד בחברה והסיבות לכך.

הכנה לראיון עבודה

בהצלחה  - קדימה לעבודה

חזור למאמרים