תיאום ציפיות למחפשי עבודה

מחפש עבודה? מה חשוב לך שהמעסיק ידע עליך ועל הצרכים שלך? סוף סוף סיימת לכתוב קורות חיים מרשימים, ועכשיו זה הזמן לחפש עבודה. אם חשבת שכתיבת קורות החיים היא קשה, תאר לך כמה קשה תהליך חיפוש העבודה עצמו. מציאת עבודה טובה (ללא התפשרויות מרובות) דורשת זמן וסבלנות.

תהליך ההתכוננות לראיון עבודה הוא חלק נדבך חשוב לקראת ראיון עבודה. המראיין לא יקל עליכם, ויש להתכונן לגרוע מכל כולל שאלות שבדרך כלל נשאלות לדוגמה: ספר על שלושה תכונות טובות אצלך ושלושה תכונות לא טובות. שאלות אלו נשאלות כמעט בכל ראיון עבודה ובכל החברות. התכונן לפרש את שפת הגוף של המראיין ולעבוד על שפת הגוף שלך (מה אתה משדר). כמו-כן, חשוב לברר מראש על החברה שאתה מתראיין אצלה מתי נוסדה, מי המנכ"ל, במה החברה עוסקת ועוד.

כשאתה הולך לראיון עבודה אתה צריך לדעת איך "למכור" את עצמך, ולהדגיש את היכולות והחוזקות שלך. זכור! אתה צריך לשכנע את המראיין שאתה העובד שהם מחפשים ורוצים.

אחרי שהתכוננת ועשית עשרות סימולציות מול המשפחה והחברים ואתה חושב שאתה די מוכן, מומלץ לערוך רשימה של הדברים החשובים לך במקום העבודה, ומה הציפיות שלך ממקום העבודה, וכמובן ציפיות השכר שלך כדי שתוכל לבצע תיאום ציפיות אופטימלי.

אחרי קבלת הטלפון לזימון לראיון עבודה, אתה נרגש מאוד והולך לישון מוקדם, בבוקר מתארגן ועושה סימולציה אחרונה מול המראה בבית ויוצא ברגל ימין. הגעת לחברה והראיון מתחיל, אתה עונה על השאלות שתרגלת בבית בוחן את שפת הגוף של המראיין ומתאים את עצמך למצב. אחרי שהמראיין מסיים את השאלות והצגת התפקיד שאליו הגעת הוא שואל אותך מה צפיות השכר שלך ומה הציפיות שלך מהארגון.

תיאום ציפיות מול המעסיק זה אחד הדברים החשובים, בכדי להימנע ככל האפשר מאי הבנות בהמשך הדרך וממצבים לא נעימים. בסופו של תהליך תיאום ציפיות שווה להסכם חתום ומקובל על ידי שני הצדדים, בו מעוגנים הזכויות והחובות של העובד כלפי המעסיק, ושל המעסיק כלפי העובד.



חזור למאמרים