האם להגשת בקשה לצו ירושה מחויב ליווי של עורך דין ירושה?

האם כל מי שרואה עצמו יורש יכול להגיש בקשה לצו ירושה? האם מתחייב ליווי וייצוג של עורך דין לצורך הגשת בקשה וקבלת צוו ירושה?

עורך דין ירושה שיתווה את הדרך מתוך דמעות הצער.

האם לקרבה המשפחתית יש משמעות כאשר אנו מאבדים את יקירינו, כאשר ברצוננו לחלק את כל שהשאיר אחריו למוקיריו וקרוביו ולמי שנחשב או רואה עצמו כיורשו של הנפטר? האם כל מי שרואה עצמו יורש יכול להגיש בקשה לצו ירושה? האם מתחייב ליווי וייצוג של עורך דין לצורך הגשת בקשה וקבלת צו ירושה?

שאלות אלה שאיננו מרבים לעסוק בהן כל עוד לא מתעורר הצורך. מעמידות בפנינו אתגר נוסף בעת יגון וצער על אהוב שהמשיך ונפרד מאתנו והמשיך בדרכו.

חשוב לציין, שכמעט תמיד נדרשת מעורבות של עורך דין ירושה בהליכי הבקשה לצו ירושה או בהגשת בקשה לצו קיום צוואה במידה וקיימת כזאת. אם לצורך אימות זיהוי או אימות אותנטיות של מסמכים כאלה ואחרים.

מכיוון שבכל מקרה עלינו לערב עורך דין ירושה הרי שלנוכח ההליכים הבירוקרטיים והגופים השונים שיש לעמוד מולם (האפוטרופוס הכללי, רשם האוכלוסין ועוד.) המלצתנו הברורה הנה להיעזר בעורך דין ירושה שילווה אתכם לאורך כל הדרך וימנע מכם מצבים שיוסיפו על צערכם.

אם עדיין בדעתכם לפעול להגשת בקשה לצו ירושה או צו קיום צוואה, באופן עצמאי ללא ליווי צמוד של עורך דין ירושה הרי שבאתרי רבים ניתן למצוא טפסים מכוונים והנחיות ברורות על הצעדים שעליכם לנקוט לפני שניתן יהיה להגיש את הבקשה.

כאמור לאור הצורך הקיים להיעזר בשירותיו של עורך דין ירושה, בכל מקרה המלצתנו היא לתת לו להכין את הבקשה מלכתחילה

בקשה לצו ירושה

בקשה לצו ירושה כשאין צוואה

חוקי הירושה מבחינים בין שני מצבים ברורים במקרים אלה. המקרה האחד הנו קיומה של צוואה כל שהיא. בין אם צוואה בכתב יד בנוכחות עדים, צוואה שנכתבה ונחתמה בנוכחות עורך דין או צוואת שכיב מרע.

במקרים אלה יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה שהינו שונה במעט אך גם בו יש להיעזר בעורך דין ירושות. המקרה השני הנו כאשר המנוח לא השאיר צוואה ומכיוון שכך היורשים הם מי שהחוק מגדירם כיורשים.

בקשה לצו ירושה יכולים להגיש היורשים החוקיים ויורשי היורשים במידה ואלה אינם אתנו. בישראל מבוססים חוקי הירושה על קרבת הדם של המנוח ליורשים והחריג הוא בני זוג מנישואים או כאלה שהוכרו כידועים בציבור שלהם מעמד נחות ביחס ליורשים מקרבת דם.

היורשים החוקיים הנם בני המשפחה מדרגה ראשונה בני זוג נשואים וילדים או ילדי הילדים. במקרים מסוימים כאשר אין ילדים או בני זוג גם הורים ייחשבו ליורשים החוקיים.

הליכי הגשת הבקשה לצו ירושה מחייבים הליך של הודעה בכתב לכל היורשים הפוטנציאלים והוכחה שהודעה כזאת נשלחה ולאחר מכן מילוי טפסים מקוונים והגשתם בליווי מסמכים שונים שעל כולם להיות חתומים ומאושרים על ידי עורך דין ירושות.

נסכם בכך, שגם אם בעידן הדיגטלי האינטרנטי, בו קיימת גישה למידע והטפסים זמינים להורדה ומילוי לצורך הגשת בקשה לצו ירושה, הרי שעדיין, לאור הדרישות הבירוקרטיות ובהתחשב במצבם של רוב האנשים הנפרדים מיקיריהם, נמליץ לכם לפנות ולהיעזר בעורך דין ירושות שילווה אתכם בתהליך כולו. סביר מאוד שיזרז אותו ויחסוך מכם עגמת נפש נוספת.

חזור למאמרים