מכונת רקמה ממוחשבת - דיגיטציה של רעיונות

מכונת רקמה ממוחשבת, משלבת את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר מתחום מכונות התפירה עם תהליכים רובוטיים הנשלטים על ידי מחשב, מאפשרים להעביר קבצי גרפיקה דיגיטליים ברזולוציות מדהימות, אל הבד הרקום.

בסאוונה בלו - תוכלו להזמין עבודות ברקמה ממוחשבת על כל סוגי הבדים.

ממחט עצם יחידה למכונת רקמה ממוחשבת עם עשרות ראשי רקמה

מכונת רקמה ממוחשבת - היסטוריה של תפירה קישוטית

תחילתה של הרקמה נובע מהשימוש ההיסטורי בתפירת מחט אשר נועד ליצור חיבור בתפירה של שני פריטי כסות על מנת לאפשר כיסוי מלא של חלק הגוף. התפירה הראשונה הייתה של עלים ולאחר מכן החלו לתפור עורות זה לזה בעזרת מחטי עצם והשתמשו כחוטים בגבעולי צמחים, שיער או אפילו חלקים פנימיים של בעלי חיים.

מכונת רקמה ממוחשבת - דיגיטציה של רעיונות

נקודות משמעותיות בהתפתחות מכונת תפירה

ניתן לציין שלוש קפיצות מדרגה משמעותיות בהתפתחות מכונת רקמה עד לשלב הנוכחי של מכונת רקמה ממוחשבת כפי שהיא מוכרת לנו כיום.

מדרגת התפתחות ראשונה - המעבר מתפירה ידנית למכונת תפירה החלה כבר בשלהי 1700 באנגליה ובצרפת אך פיתוחים אלה נדחו על ידי פועלי התפירה שחששו לפרנסתם והפיתוח נעצר. רק כעבור כ-100 שנה החלו לפתח את טכנולוגיית מכונת התפירה המכנית בארה"ב.

מכונות תפירה אלה נכנסו לשימוש מסיבי עם התקדמותה של המהפכה התעשייתית והמעבר ליצור המוני של פריטי לבוש ובעיקר מדים לאנשי צבא אך עדיין לא שמשו באופן מובהק כמכונת רקמה.

מדרגת התפתחות שנייה - שכלול מכונות התפירה, האוברלוק, מכונת תפירה המאפשרת כיסוי של שטח בעזרת תפרים באורך משתנה שאותם ניתן לקבוע. מכונות תפירה אלה למעשה היוו את מכונות הרקמה הראשונות אך אלה לא היו ממוחשבות ובכל פעם שהיה צורך להחליף צבע על מפעיל מכונת רקמה היה לעצור ולהחליף את הצבע במכונה.

במזרח הרחוק במקומות שכוח העבודה עדיין זול, עדיין משתמשים במכונות אלה לייצור פריטי לבוש ואביזרי אופנה מעוטרים ברקמה.

מדרגת התפחות שלישית - הנה המעבר לרקמה ממוחשבת בעזרת שכלול והכנסת אלמנטים רובוטיים להליך הרקמה. כיום מצויות מכונות רקמה משוכללות אשר מצוידות בעשרות ראשי רקמה ויכולות להוביל ללא מגע יד אדם לשימוש אפילו ב-15 צבעים שונים כאשר ההחלפה ביניהם מתבצעת על ידי מכונת הרקמה.

העידן הדיגיטלי אשר הגיע גם לתחום הרקמה, מאפשר כיום העברת עיטורים וקבצי גרפיקה דיגיטליים, אל הבד או פריט הלבוש ברמת דיוק גבוהה ביותר. מכונות רקמה ממוחשבת תעשייתיות מסוגלות לרקום בו זמנית על פריטים רבים וליעל את היצור.

חשוב לציין שניתן גם כיום להכין עיטור באופן ידני על גבי ניר ולהעבירו הליך של דיגיטציה ולהטמיעו על פריט הלבוש שבחרתם. כמובן שבדרך זאת נשמרת האותנטיות של העיטור ואיכות הרקמה מאפשר לו להיות קרוב ביותר למקור כפי שצויר על ידכם.

חזור למאמרים